KISSOJEN ONGELMATILANTEET

Rokotukset

Aikuinen kissa on varminta rokottaa pentujen rokotusohjelman mukaisesti. Kissa voidaan rokottaa myös sterilisaation tai kastraation yhteydessä.

Ruokinta

Kissalle on hyvä antaa ensialkuun uudessa kodissa samaa ruokaa kuin mihin se on eläinhoitolassa tottunut, jotta vältytään ylimääräisiltä vatsanpuruilta. Siirtymisen uuteen ruokavalioon tulee tapahtua vähitellen.

Sisäsiisteys

Kotikissat ovat yleensä aina sisäsiistejä, joten muutokset siisteyskäyttäytymisessä saattavat usein olla oire sairaudesta tai stressistä. Jos kissa pissaa väärään paikkaan, on aina ensimmäisenä suljettava pois sairauden mahdollisuus.

Hiekka-astiat tulee sijoittaa mahdollisimman rauhalliseen paikkaan, mahdollisesti eri puolille asuntoa. Hiekkalaatikoita tulisi olla aina yksi enemmän kuin kissoja. Tämä on hyvä muistaa etenkin silloin, kun jo kissalliseen perheeseen otetaan uusi kissa.

Kissalla on luontainen tarve piilottaa jätöksensä, joten kuiviketta tulee olla riittävästi. Yleensä kissoille mieluisin kuivikemateriaali on hienojakoinen mikrohiekka.

Harva kissa tahtoo tehdä tarpeensa likaiseen laatikkoon, joten sen puhtaudesta tulee huolehtia päivittäin.

Adoptiosopimus

Kun adoptoit kissan Eläinhoitolasta allekirjoitat sopimuksen, jossa mm. mainitaan ettei kissaa, ilman eläinhoitolan lupaa, saa luovuttaa eteenpäin eikä se saa ulkoilla vapaasti luonnossa!

Kaikissa hoitoon tai pitämiseen liittyvissä ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä joko eläinhoitolaan tai eläinlääkäriin – mieluummin aina liian aikaisin kuin liian myöhään!!

Turun Eläinsuojeluyhdistys ry (Tesy) puh. 0400 213 436, C/O Turun kaupungin eläinhoitola, Vanha Tampereentie 229, 20380 Turku