#

Adoptio

Eläinten adoptointi

Suomessakin on paljon eläimiä, jotka eri syistä tarvitsevat uuden, rakastavan kodin. Ennen kuin päätät antaa lemmikille uuden kodin, on hyvää pohtia vakavasti muutamia tärkeitä asioita.

Lemmikki tarkoittaa iloista perheenlisäystä, johon liittyy paljon vastuuta ja sitoutumista ja siksi onkin tärkeää, että koko perhe on lemmikin hankkimiseen sitoutunut ja ymmärtää siihen liittyvän vastuun. Eläimenpito sitoo parhaimmassa tapauksessa 10-20 vuotta. On myös tärkeää ottaa huomioon, että lemmikin hankintahinta on vain pieni summa siihen verrattuna, mitä sen ruoka, hoitotarvikkeet, säännölliset eläinlääkärikulut ja mahdolliset vakuutukset maksavat vuosittain. Jos lemmikki loukkaantuu tai sairastuu, saattavat satunnaiset eläinlääkärikulut olla varsin huomattavat, varsinkin ellei lemmikille ole vakuutusta. Kun nämä kaikki asiat on otettu huomioon, pyydämme vastaamaan seuraavissa lomakkeissa oleviin kysymyksiin.

Aikuisista adoptoitavista kissoista on esittely kodittomat.info -sivulla. Käy tutustumassa siellä kotia etsiviin kissoihin. Pentujen osalta vastaavia esittelyjä ei voida kirjoittaa, joten jos olet ensisijaisesti adoptoimassa pentua, kirjoita adoptiolomakkeen "kissan nimi" -kohtaan "pentu".

Lomake kissan adoptoinnista
Lomake koiran adoptoinnista

Jos haluat adoptoida jonkun muun eläimen, voisitko laittaa sähköpostia osoitteeseen: adoptio@tesy.fi

Adoptiohinnat 1.1.2022 alkaen ovat seuraavat:

  • Koira 550 €
  • Aikuinen kissa 160 €, kaksi aikuista kissaa samalla kertaa adoptoitaessa 270 €
  • Kissan pentu (alle 6 kk) 200 €, kaksi samalla kertaa adoptoitaessa 350 €
  • Maatalouseläimet 100-1000 €
  • Eläintenhoitajat kertovat muiden pieneläinten adoptiohinnasta.
  • Erityisadoptiohinta (seniorit, vaikeasti sijoitettavat jne) on kaikkien eläinten kohdalla 50% normaalista hinnasta. Eläintenhoitajat arvioivat tilanteen tapauskohtaisesti.