#

Yhdistys

Turun Eläinsuojeluyhdistys

Turun Eläinsuojeluyhdistyksen painopiste on toiminta eläinhoitolalla, jossa yhdistys vastaa hylättyjen ja haltuunotettujen eläinten adoptiotoiminnasta sekä luonnonvaraisten eläinten hoidosta. Lisäksi eläinsuojeluyhdistys edistää eläinten hyvinvointia tiedottamalla, järjestämällä tapahtumia, ja antamalla neuvoja ja ohjeita eläinten hyvinvoinnista sekä puhelimitse että eläinten pitopaikoissa. Turun Eläinsuojeluyhdistys toimii yhteistyössä Turun ja muiden ympäristökuntien, eläinsuojeluviranomaisten ja muiden eläinsuojelutoimijoiden sekä tiedotusvälineiden kanssa.

Historia

Turun Eläinsuojeluyhdistys – Åbo Djursyddsförening ry on Suomen vanhin eläinsuojeluyhdistys, joka on perustettu jo vuonna 1871. 1800-luvulla yhdistyksen toiminta painottui hevosten suojeluun. Hevonen oli pääsääntöisesti ainoa tapa kuljettaa kuormia ja usein niitä kohdeltiin välinpitämättömästi. Eläinsuojeluyhdistys osti huonokuntoisia hevosia ja päästi ne kärsimyksistään. Sotien aikaan hiljentynyt yhdistystoiminta vilkastui, kun toimintaan saatiin uusia innokkaita toimijoita. Uusien toimijoiden mukana oli myös eräs Anja Eerikäinen (1933-2002), josta tuli koko suomalaisen eläinsuojelutyön pioneeri. Hän jätti jälkeensä valtavan henkisen perinnön suomalaiselle eläinsuojelutyölle.

Liity jäseneksi

Turun eläinsuojeluyhdistys on SEY Suomen eläinsuojelun suurin jäsenyhdistys. Voit liittyä yhdistyksen jäseneksi täyttämällä SEYn sivuilla olevan jäsenlomakkeen. Muista merkitä lomakkeessa jäsenyhdistykseksi TESY.

Yhdistyksen syyskokous on hyväksynyt vuosittaiset jäsenmaksut vuodelle 2019 seuraavasti:

Varsinainen jäsen30 €
Nuorisojäsen 20 €
Perhejäsen (ei omaa SEYn lehteä)  20 €
Yhteisöjäsen 100 €
Ainaisjäsen 300 € kertamaksu
Liity jäseneksi

Johtokunta

Turun Eläinsuojeluyhdistyksen johtokuntaan kuuluu yhdeksän jäsentä, jotka valitaan yhdistyksen sääntöjen mukaan yhdistyksen syyskokouksessa. Puheenjohtajana on vuodesta 2017 toiminut Taru Säteri. Sihteerinä toimii Oona Kurjenrauma, varapuheenjohtajana Hanna Aflecht ja rahastonhoitajana Pasi Korko. Muut johtokunnan jäsenet ovat Mari Eerola, Sini Kielo, Maria Lehtonen, Susanna Niittymäki ja Kalle Tuulos.
Turun Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtajan Taru Säterin tavoitat numerosta 0400 737 739 tai sähköpostitse puheenjohtaja@tesy.fi. Koko johtokunnalle voit lähettää sähköpostia osoitteeseen johtokunta@tesy.fi.

Otteita säännöistä

2 § Tarkoitus ja toiminta

-- Yhdistyksen tarkoituksena on vastustaa eläinten huonoa kohtelua kaikissa sen muodoissa sekä opettaa suhtautumaan asiallisesti ja ymmärtäväisesti eläimiin. --

3 § Jäsenet

-- Nuorisojäseneksi voidaan hyväksyä alle 18-vuotias henkilö. Ainaisjäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö. Yhdistys voi kutsua kunniajäseneksi henkilön, joka ansiokkaasti on toiminut yhdistyksen tai sen tarkoitusperien hyväksi. --

6 § Toiminnan tukeminen

-- Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi toimeenpanna huvitilaisuuksia, tukitapahtumia, myyjäisiä, arpajaisia ja rahankeräyksiä sekä harjoittaa kirpputoritoimintaa ja kannatustuotemyyntiä. Yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia, avustuksia ja testamentteja. --

Yhdistyksen säännöillä varmistetaan yhdistyksen laillinen toiminta sekä ihmisten, että eläinten hyvinvointi. Lataa tästä itsellesi yhdistyksen säännöt.
Lataa säännöt